+

Het nieuwe kantoor van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) ligt in een omvangrijk binnengebied in de 19de eeuwse gordel van Aalst, op de plaats van het vroegere rustoord. De tuin van het rustoord is het enige groen in de buurt.

Het ontwerp creƫert een nieuwe route doorheen het binnengebied en omarmt de tuin met de monumentale kastanjelaar, waarvoor kunstenaar Patrick Van Caeckenbergh een kunstwerk maakte.
De oude pastorie werd gerestaureerd. Ze huisvest een documentatiecentrum en staat tegenover het nieuwe kantoorgebouw zoals ze vroeger tegenover het rustoord stond: vooruitgeschoven, apart, maar toch deel van het geheel.

Door onder meer meervoudig ruimtegebruik, flexibiliteit en een doordacht energieconcept wordt het gebouw een standaard van duurzaam bouwen.

opdrachtgever: Vlaamse MilieuMaatschappij
projectarchitect: Bram Seghers
1998 – 2003