+

De villa Braeckman-Staels te Sint-Martens-Latem thematiseerde landelijkheid in een uitdijend, contextloos wordend dorp. De vier gevels, variƫrend van formeel naar informaal, leggen verschillende relaties met de tuin. De woning kreeg nu een toevoeging: een schuur tussen kruidtuin en boomgaard, die de variaties in de tuin zelf, van siertuin tot productieve tuin versterkt.

Het gebouwtje bevat een werkplaats, een kippenhok, een kelder voor elektrisch versterkte muziek en een hobbyruimte. De werkplaats is klein, maar onder het afdak is extra ruimte. De ruimtes zijn niet binnendoor verbonden, ze hebben elk hun deur onder het afdak en zijn compleet verschillend van karakter. Zowel de kelder als de hobbyruimte kunnen met een laddertje een slaapalkoof op een vliering bereiken. Met een kachel en een regenton is de schuur onafhankelijk van het hoofdhuis.

opdrachtgever: familie Braeckman – Staels
projectarchitect: Nikolaj Demeulder
2011 – 2012