+

We wilden een eenvoudige, goedkope tafel met alleen maar plaatmateriaal. Meestal zien we een tafel als “een blad op vier poten”. Maar in deze tafel mochten alleen maar vlakken worden gebruikt. Frank kwam met prachtig generfde naaldhout multiplex uit Polen, die we konden snijden en vergaren zoals je katoen snijdt en vergaart voor een jeans. Deze jeans staat vanzelf, er moet geen poot in.

We wanted to make a simple, cheap table using only panel materials. We used to think of a table as “a board on four sticks”. But in this table all components should be panels. Frank found us beautifully veneered softwood plywood from Poland. We cut it like a sheet of cotton is cut for jeans, and then assembled it. These jeans are stiff enough to stand without anyone wearing them.

 

opdrachtgever: Labt
projectarchitect: Peter Geens
2008