+

Boarebreker Buurtanker

Zestig sociale assistentieflats worden aangebouwd aan het woonzorgcentrum. De bewoners van het woonzorgcentrum zijn de buren van die van de assistentieflats, met een andere graad van zelfredzaamheid. De vleugel met de flats neemt plaats ver achter de rooilijn, zodat een buurtparkje ontstaat. Met een nieuwe ingang aan dat buurtparkje weekt het woongebouw zich los uit de ziekenhuissfeer en richt zich op de buurt. Een hoekhuis met een gemeenschapsruimte en kantoren herstelt de hoek in het stadsweefsel en neemt het geheel op in de samengestelde stad. Loggia’s op de rooilijn, afwisselend matte en glanzende materialen, een grote erker en gekleurde strepen op het wit zijn de taal van de buurt, waarin iets nieuws wordt verteld.

De Smet Vermeulen architecten winnen de Open Oproep voor de Boarebreker te Oostende. Park en tuinen van Arne Deruyter.

In samenwerking met Lambda-max en E-norm.