Invalid Displayed Gallery

+

Een bouwblok in de Cadixwijk, Eilandje, Antwerpen. De west- en de zuidzijde zijn oriĆ«nterend in de stad en geven antwoord op de grote schaal van het dok en de overliggende torenrij. Stapelhuis Kaai. Stapelhuis Londen. De andere zijden horen tot de Cadixwijk; stoere huizen op wisselende perceelsmaten. Aanpassen aan de buren doet men hier niet: geen welopgevoed Gesammtbild. Iemand kan zich de plint van zo’n huis eigen maken, en zijn idee in de straat, in de markt zetten. Stapelhuis Katten. Stapelhuis Dijk. Stapelhuis Dok. Stapelhuis Oost. Stapelhuis Tallin. Tussen de stapelhuizen staan twee loodsen: fietsgarages die het lange binnenhof verdelen in goed geproportioneerde tuinen. De lage westkant laat zon in de tuinen en geeft diepgang en gelaagdheid: boven Stapelhuis Kaai verschijnt een variĆ«rende styling.

Ontwerpteam: FVWW, Havan-a, De Gouden Lineaal
Opdrachtgever: Ion Life
Projectarchitect De Smet Vermeulen architecten: Philine Vanrafelghem, 2016